BMI berekenen man

Wat is BMI?

Je ziet de woorden BMI en Body Mass Index vaak terugkomen, maar wat houden de begrippen BMI en Body Mass Index in? De BMI of de Body Mass Index is een getal dat berekend wordt op basis van de lengte en gewicht van een persoon. Door middel van deze index kan een uitspraak worden gedaan over de gezondheid van een persoon. Over het algemeen genomen wordt de BMI gezien als een betrouwbare manier om je gezondheid te bepalen.

Via de Body mass index wordt niet het lichaamsvet gemeten, maar het geeft mogelijkheden om de gewichtsklassen in te kunnen delen en te kunnen koppelen aan gezondheidsproblemen. BMI wordt gebruikt om gezondheidsproblemen in beeld te kunnen brengen. Daarnaast is BMI een eenvoudig uit te voeren methode en kun je dit gewoon thuis uitvoeren. Het wordt dus heel eenvoudig gemaakt voor je om je eigen gewicht te vergelijken met de waarden van anderen.

Andere methoden om het lichaamsgewicht en je gezondheid te meten zijn de dikten van de huidplooien, onderwater wegen etc. Het nadeel van deze methoden is dat je het niet echt eenvoudig kunt uitvoeren. Daarnaast zijn er vaak grote kosten mee gemoeid en moeten ze uitgevoerd worden door specialistisch medisch personeel.