Afvallen én conditie opbouwen? Koop een springtouw!

Afvallen én conditie opbouwen? Koop een springtouw!

Vaak wordt touwtje springen gezien als een spelletje voor kinderen, maar eigenlijk is het ook een echte sport! Je kunt hiermee heel wat calorieën verbranden, je conditie verbeteren en spiermassa opbouwen. Als je elke dag een kwartiertje touwtje springt, vliegen de kilo’s er zo af. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten springtouwen en het aanschaffen van een springtouw.

Soorten springtouwen

Het soort springtouw heeft invloed op het springen zelf. Een leren touw is bijvoorbeeld veel zwaarder dan een polyester touw en draait daardoor veel gemakkelijker om je heen. Kunststof daarentegen is iets minder zwaar dan een lederen versiem maar toch iets zwaarder dan een normaal touw. Het springen gaat gemakkelijker, doordat het touw op een prettigere wijze weer naar beneden valt.

Daarnaast hebben we ook nog het zogenaamde ‘Speedtouw’. Deze touwsoort is erg licht en is met name bedoeld voor mensen of kinderen die heel snel achter elkaar willen springen. Ook is dit touw gemakkelijker te vormen, waardoor het mogelijk is om hiermee leuke oefeningen te doen.


Ingebouwde teller, dat is handig!

Vooral de fanatieke sporter kan met een ingebouwde teller lekker losgaan. Concentreer je alleen op het springen; je hoeft de gemaakte sprongen niet meer zelf te tellen. Elke sprong die je maakt wordt netjes door de teller bijgehouden. Ook voor kinderen is een ingebouwde teller natuurlijk erg leuk.

Calorieënteller

In feite werkt een springtouw met ingebouwde calorieën teller hetzelfde als het bovenstaande springtouw, alleen houdt deze nauwkeurig bij hoeveel calorieën je hebt verbrand. Veel van deze touwen hebben ook een timer functie. Deze springtouwen behoren in de categorie ‘digitale springtouwen’. Het aantal calorieën dat je hebt verbrand kun je aflezen op het handvat.

Springtouw met gewichten

Koop een springtouw inclusief extra gewicht. Doordat het touw veel zwaarder is wordt ook het springen zelf een zware klus. Doe je dit meerdere keren per dag dan zal je uithoudingsvermogen razendsnel verbeteren.

Waar koop je een springtouw?

Je kunt een springtouw kopen in een speelgoedwinkel, sportzaak of bij een online webshop. Een springtouw webshop heeft meestal veel verschillende soorten springtouwen in het assortiment, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Terwijl de doorsnee speelgoedwinkel of sportzaak vaak veel minder aanbod heeft.

Ook worden in de webshops bij alle producten al duidelijke omschrijvingen en prijzen aangegeven, zodat je precies weet wat je koopt en voor wie het met name geschikt is.

1 reactie op “Afvallen én conditie opbouwen? Koop een springtouw!”

Geef een antwoord