Zo let je beter op jouw fysieke gezondheid

de silhouette van een man met open armen, kijkend naar de zon

Hoewel alle mensen het belang van gezondheid erkennen, weten ze niet allemaal hoe ze hun lichamelijke gezondheid kunnen controleren. Je kunt echter veel tekenen van een slechte gezondheid vinden. Je kunt bijvoorbeeld een laag libido performa hebben vanwege een slechte gezondheid.

Veel dingen beheersen de geslachtsdrift van mensen, inclusief sociaal-culturele, psychologische en biologische invloeden. Andere oorzaken zijn het misbruik van drugs, depressie, vermoeidheid, ziekte, medicatie en andere. Om een ​​beter inzicht te krijgen in je fysieke conditie kun je meerdere controles uitvoeren. 

Wij hebben een paar tips voor je beschreven om je te helpen bij het verkrijgen van dit inzicht. Deze tips kunnen je helpen bij jouw fysieke gezondheid, en zijn eenvoudig toe te passen.

Het controleren van het cholesterolgehalte is een must

Volgens deskundigen zouden volwassenen ouder dan 35 jaar hun cholesterol regelmatig moeten laten controleren. Het is een feit dat je dit moet controleren zodra je de leeftijd van 20 jaar bereikt als je bepaalde risico’s hebt, zoals rookgewoonten, BMI boven de 30, diabetes, beroerte, hartaanvallen, enzovoorts.

Je kunt gewoon naar een arts of ziekenhuis gaan om de controle uit te laten voeren. De arts kan een monster van je bloed nemen en je niveaus van LDL, HDL en triglyceriden achterhalen. Daarnaast is de juiste voeding ook erg belangrijk voor een lager cholesterol: te veel vette dingen leiden bijvoorbeeld tot een hoog cholesterol.

Een ideaal niveau van bloeddruk behouden

Je kunt beter op je gezondheid letten door je bloeddruk in de gaten te houden. Mensen met een hoge bloeddruk hebben medicijnen nodig om het onder controle te houden. Het doel is om gezondheidsproblemen zoals beroerte, nierziekte en hartziekte te voorkomen.

Als je een normale bloeddruk hebt, hoef je deze alleen maar regelmatig te controleren en op dat niveau te houden. Ter informatie: een normaal niveau ligt rond de 120/80 mm Hg. Zodra die van jou dat niveau overschrijdt, moet je een arts bezoeken. Het is net zo belangrijk als het controleren van je bloedsuikerspiegel.

Je stemming en gedrag controleren

Een andere manier om je gezondheidstoestand te controleren, is door je stemming en gedrag te screenen. Het is een feit dat sommige klinieken dit soort screening kunnen uitvoeren. Er wordt gevraagd hoe goed je slaapt en hoe vaak je aan lichaamsbeweging doet. Het doel is om de oorzaken van verschillende risico’s zoals depressie te vinden. Een slecht humeur en depressie leiden vaak tot gezondheidsproblemen, dus je moet de oorzaken zo snel mogelijk herkennen.