De juiste voeding voor een laag cholesterol

Cholesterol is een vettige stof die je overal in het lichaam kunt hebben. Cholesterol hoeft niks ergs of zorgelijks te zijn zolang je het maar niet teveel krijgt. Een verhoogd cholesterolgehalte kan tot hart en vaatziekten. Het is dus belangrijk om regelmatig te checken of je cholesterol nog goed is. Is het iets aan de hoge kant? Dan kan voeding je helpen om dit gehalte te verlagen.

Gezond en gevarieerd eten 

Als je de juiste hoeveelheid cholesterol in je lichaam wilt hebben, dan is het van belang dat je gezond en gevarieerd blijft of gaat eten. Eet niet elke dag hetzelfde. Zorg voor verschillende voedingsmiddelen dus ook verschillende gerechten. Wanneer je een keer aardappelen hebt gegeten, dan zal je eens kunnen kijken voor rijst. Het is ook handig om vettig eten te verminderen. Eet dus wat minder junkfood. Als je te veel vette dingen eet, krijg je een hoog cholesterol

De schijf van vijf kan helpen

Een tip als je het moeilijk vindt om iedere dag wat anders te eten, probeer eens naar de schijf van vijf te kijken. Op deze schijf de belangrijkste vitaminen en mineralen en waar deze precies in zitten. Houdt je deze schijf minimaal vijf dagen in de week aan zul je zien dat je cholesterolgehalte ook beetje bij beetje daalt. Als je heel erg houdt van pasta dan zou je in die twee dagen een keer extra pasta kunnen eten, maar let op doe dit niet iedere week. Doe je dit wel krijgt je lichaam weer een ritme en is de kans groot dat je weer opnieuw cholesterol aan gaat maken en dat is natuurlijk super zonde.

Mocht de schijf van vijf niet werken of je gebruikt dit al en wil je cholesterol niet dalen? Dan kan het slim zijn om een diëtist te bezoeken. Hij of zij kan jou het beste adviseren wat je dan wel of niet kan proberen.