Wanneer heb ik een life coach nodig?

Vrouw die yoga oefening doet

Het is je vast al opgevallen dat er tegenwoordig steeds meer coaches zijn. Hoe komt het toch dat coaching zo in trek is, en wanneer heb je zelf eigenlijk een zogeheten life coach nodig? Over het algemeen kun je stellen dat je baat hebt bij coaching als je het gevoel hebt dat je niet weet hoe je dingen aan moet pakken. Als je wat sturing mist in je leven, of als je niet helder hebt wat je wilt en/of hoe je dat bereikt. Een coach kan je helpen helderheid te krijgen in je goals, en een concreet stappenplan te maken voor het realiseren ervan.

Wat doet een coach precies?

Het maakt natuurlijk niet uit waar je een coach zoekt, want in principe werken alle life coaches (ongeveer) hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lifecoach in Breda, maar ook in grotere steden zoals Amsterdam en Rotterdam zijn vele coaches te vinden. Een life coach is er in principe op gericht om jou meer balans, richting en zelfvertrouwen te geven. Al deze dingen dragen bij aan het gevoel van controle, en vooral aan je geluk. Veel mensen hebben namelijk het gevoel uit balans te zijn, maar het kan ook zijn dat je simpelweg niet weet wat je wilt, en daardoor een soort doel mist in je leven. Jouw life coach gaat samen met jou aan de slag om te kijken op welk vlak je vastloopt, en daarna concrete stappen zetten om de situatie te verbeteren.

Een gebrek aan zelfvertrouwen

Je zult niet de enige zijn die een gebrek aan zelfvertrouwen heeft. Dit is namelijk een veelgehoorde reden om een coach in te schakelen. Het is natuurlijk ontzettend jammer als jij jezelf constant naar beneden haalt, en het is dan ook niet nodig. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn vaak allerlei situaties aan vooraf gegaan die jou het gebrek aan zelfvertrouwen hebben bezorgd. Samen met jouw coach ga je kijken welke situaties dat zijn, en of je deze eigenlijk wel realistisch hebt benaderd of beleefd. Veel mensen hebben een vertekend beeld van hoe ze overkomen of reageren, en ook dat kan ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen een flinke deuk krijgt. Wat de reden ook is, samen met jouw life coach ga je aan de slag om weer zekerder te worden over jezelf, waardoor je op alle vlakken meet succes en plezier zult ervaren.

Coach voor ondernemers

Heb jij een eigen bedrijf? Dan kun je natuurlijk ook een coach inschakelen om je daarmee te helpen. Misschien zoek je een coach die precies weet hoe je jezelf als ondernemer in de markt zet, of wil je juist een leiderschapscoach tips vragen over hoe je jouw team het beste aanstuurt. Er zijn coaches op elk vlak, en dus ook op het gebied van ondernemen. En dat kan heel handig zijn!