Hoe word én blijf je fit?

gezond blijven

Er zitten enorm veel voordelen aan het hebben van een gezonde levensstijl hier zetten we er een paar op een rijtje: 

  • Je bent minder vaak ziek en hebt ook minder kans op ziektes zoals kanker of hart- en vaatziektes
  • Je krijgt en behoudt een gezond gewicht
  • Je hebt meer energie op een dag, waardoor deze ook productiever wordt
  • Je huid, haar en nagels worden mooier en sterker
  • Je levensverwachting wordt hoger

Wij gaan jou met een paar stappen op weg helpen naar een nieuwe gezonde leefstijl!

Stap 1, het roer om

Je staat op het punt om beginnen aan een nieuw hoofdstuk in je leven, namelijk de meest gezonde versie van jezelf die je ooit bent geweest. Het is belangrijk om altijd bewust te zijn over de keuzes die je maakt op het gebied van voeding en bewegen. Niet alleen eten en beweging is belangrijk, slapen is ook een hele belangrijke factor in de weg naar deze levensstijl. Ook moeten de ongezonde gewoontes stoppen, dit betekent echter niet dat je nooit meer iets slechts mag eten. Het heeft allemaal te maken met balans. Haal alleen maar gezonde dingen in huis en ga een plan maken hoe jij het liefst in beweging komt. Hou je niet van de sportschool? Koop voor een paar euro een fitness elastiek en zo kun je thuis een hele effectieve work-out doen!

Stap 2, geduld is een schone zaak

Nu je al die groente in huis hebt gehaald en het abonnement op de sportschool hebt afgesloten wil je natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Helaas is dit resultaat niet van de ene op de andere dag te zien. Je begint langzaam te merken dat je meer energie krijgt en scherper bent. Op een gegeven moment gaat ook je lichaam veranderen. De snelheid hiervan bepaal jij zelf. Wees consistent met het sporten (twee á drie keer per week) en blijf ook op je voeding letten, dan zie je het snelst resultaat. 

Stap 3, wees niet te streng

Sla niet door! Verhonger jezelf niet, put jezelf niet uit met te veel beweging en straf jezelf niet als je een keer iets ongezonds eet. Door jezelf af en toe even te verwennen met iets lekkers beloon je jezelf en is het extra lekker als het mag! Door te streng voor jezelf te zijn hou je het minder goed vol en kun je er geen levensstijl van gaan maken. Wel een hele dag gecheat? Zorg dan voor een extra work-out die week.

Stap 4, een onderdeel van je leven

Na een paar weken een gezonde routine, merk je dat het in je systeem gaat zitten. Je krijgt vaste sportmomenten in de week en tijdens het doen van boodschappen hoef je niet meer na te denken wat je moet kiezen bij de groente- en fruitafdeling. Het is dan ook echt een onderdeel geworden van je dagelijkse leven. Je zal merken dat de behoefte aan suiker, ook wel suikerverslaving genoemd, veel minder aanwezig is. Dit komt doordat je energie haalt uit genoeg slaap, beweging en voedzaam eten!

Stap 5, en nu volhouden!

Het zit op een gegeven moment in je systeem, maar nu is het de kunst om het daar te behouden! Ben je twee weken op vakantie of een paar dagen ziek? Rust uit of geniet, maar ga daarna weer terug naar je oude patroon. Hier is een bepaalde mindset voor nodig. Het zou heel zonde zijn om weer terug bij af te zijn. Mijn tip is dan ook om tegelijkertijd met een vriend of vriendin te beginnen aan een fitter leven. Zo motiveren jullie elkaar en is het ook nog eens gezellig om samen gezond te koken of te sporten!