Laat je brein rusten na een thuiswerkdag

Stress na thuiswerkdag

Tijdens corona zitten de meeste van ons binnen. Erg jammer. Je kan natuurlijk even een wandeling gaan maken, maar als je midden in de stad woont, is dat niet zo handig. Je krijgt geen rust aan je hoofd, ook al zit je gewoon thuis. Terwijl je huis juist een plek zou moeten zijn waar je je rust krijgt. Nog iets vervelends is dat je ook geen scheiding meer heb tussen op je werk zijn en naar huis gaan. Je zit continu in dezelfde ruimte en dan krijg je de kans dat, zelfs nadat je werkdag is afgelopen, je nog steeds in een werk mentaliteit zit. Zo wordt het nooit echt rustig in je hoofd. 

Onrust en slecht slapen

Al die onrust kan er voor zorgen dat je je minder lekker gaat voelen en ook minder goed gaat slapen. Als dat lang doorgaat kan het in het ergste geval zorgen voor een burn out. Een burn out behandeling is dan natuurlijk wel de oplossing, maar het kost dan wel weer extra tijd en geld die je beter ergens anders aan kan besteden. Zeker als een burn out te voorkomen is. 

Brein laten rusten

Laat je brein dus rusten na zo’n lange dag! Eén tip is zet je telefoon uit. Het is simpel en het zorgt ervoor dat je niet meer gestoord wordt of stiekem toch nog een paar e-mails gaat lezen en beantwoorden. Ook kan je bijvoorbeeld gaan mediteren of je kan iets van yoga doen. Als dat nou helemaal niks voor jou is kan je natuurlijk ook gewoon lekker niks doen. Met niks doen laat je namelijk je brein ook rusten. Kijk gewoon voor je uit en droom weg. 

Krijg je dan toch last van een burn out of chronische stress, kan je altijd nog naar een psycholoog gaan. Stel je woont in Amsterdam. Dan kan je op Google even zoeken op psychologen Amsterdam en dan zal je waarschijnlijk een aantal particulieren tegenkomen, maar ook een aantal netwerken met psychologen waar de best geschikte jou kan gaan helpen.