Met deze tips houd jij je mond gezond

Mondverzorging is erg belangrijk. Tijdens een eerste kennismaking, maar ook tijdens een date is het belangrijk dat je een stralende lach hebt, want dat is jouw visitekaartje. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen. Heb je een slechte adem? Ga daar iets mee doen, want niemand vindt het prettig om met iemand te communiceren die uit zijn of haar mond stinkt. Wij geven je een aantal tips die je kunt opvolgen om je mond gezond te houden.

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen

In eerste instantie is het belangrijk dat jij je mond dagelijks goed verzorgt. Dit kun je doen door twee keer per dag je tanden te poetsen en daarna ook nog eens je mond te reinigen met mondwater. Hierdoor vermijd je bacteriën en tandvleesontsteking. Naast de mondverzorging is het ook belangrijk dat je genoeg vocht binnen krijgt. Drink daarom minstens 8 glazen water per dag en eet daarnaast ook veel vezels. Denk bijvoorbeeld aan groenten en fruit. Hierdoor houd jij je mond gezond.

Gebruik ‘zo vaak’ per dag een tongschraper

Op je tong bevinden zich veel bacteriën. Hierdoor krijg je een slechte adem. Wil je van die slechte adem af en wil je een gezonde mond? Gebruik dan twee keer per dag een tongschraper. Door middel van de smalle en platte kant ga je niet kokhalzen en door de zachte haartjes kun jij je tong niet beschadigen. Zeg hallo tegen een frisse adem en dag tegen de bacteriën!

Al eens een tongreiniger geprobeerd?

Een tongreiniger wordt nog niet heel vaak gebruikt, maar het werkt wel efficiënt. De tongreiniger is gemaakt van metaal. Je kunt de tongreiniger minstens 3 jaar lang gebruiken. Dit maakt het duurzaam. Daarnaast heb je snel resultaat. De bacteriën worden namelijk binnen no-time van je tong verwijderd. Ook kun je heel makkelijk bij de achterkant van je tong komen, waardoor de tongreiniger comfortabel is. 

Met deze tips zal je mond een stuk gezonder zijn en loop jij straks met een stralende lach.