Verlicht gewrichtspijn dankzij lasertherapie

lasertherapie-gewrichtspijn

Gewrichtspijn kan voor vele mensen een serieuze hinder zijn in het dagelijkse leven. Het kan zelfs zo ver gaan dat ze niet meer deftig kunnen functioneren. Het kan zijn dat je gewrichtspijn hebt omwille van verschillende redenen. Ouderdom is een grote oorzaak van gewrichtspijn, maar evengoed kan dit door een ontsteking of een blessure zijn. Wat de reden ook is, je moet er mee rondlopen en dat is allesbehalve fijn. Gelukkig zijn er een aantal zaken die je kan proberen om gewrichtspijn te verlichten waaronder lasertherapie. 

Lasertherapie 

Een behandeling met lasertherapie kan voor verschillende zaken een oplossing zijn. De behandeling op zich houdt niet veel in en is heel eenvoudig. Lasertherapie duurt tussen de 5 en 10 minuten, afhankelijk van de klachten waar je mee sukkelt. De laser staat direct in contact met de huid en het enige dat je voelt is de warmte op je huid. Mensen ervaren dit totaal niet als pijnlijk, eerder als aangenaam. Het licht van de laser dringt tot diep in de huid door en zorgt voor verlichting bij spier- en gewrichtspijnen. Een behandelplan wordt opgesteld voor jou persoonlijk, zodat je het maximum aan verlichting kan ervaren. 

gewrichtspijn

Lasertherapie bij gewrichtspijn 

Om gewrichtspijn zo goed mogelijk onder controle te krijgen, is het belangrijk om een afwisseling te hebben van beweging en ontspanning. Daar kan een lasertherapie bij gewrichtspijn ideaal zijn in combinatie met fysiotherapie. De beweging bij de fysiotherapie in combinatie met de ontspannende werking van de lasertherapie kan een goede uitkomst bieden. Het kan ervoor zorgen dat je in het dagelijks leven terug normaal kan functioneren. Beide behandelingen worden gevolgd op maat van jouw klachten. 

Testbehandeling 

Als je al tal van zaken geprobeerd hebt tegen gewrichtspijn, dan is het logisch dat de moed jou in de schoenen zinkt als niets lijkt te helpen. Naarmate de tijd vordert wil je geen nieuwe zaken meer proberen om ontgoocheling tegen te gaan. Toch is het aangeraden om lasertherapie eens een keer te proberen. Er wordt gezegd dat je al meteen vanaf de eerste behandeling resultaat merkt. Wanneer je niet helemaal overtuigd bent, kan je een eerste testbehandeling ondergaan. Heb je dan toch geen resultaat, kan je meteen stoppen met de behandeling en wordt de eerste sessie zelfs terugbetaald.