Collageen is een essentieel eiwit voor het menselijk lichaam

Collageen-lichaam

Collageen is een eiwit met een belangrijk bestandsdeel dat een lijmende werking heeft. Dit maakt collageen een zeer belangrijke voedingsstof voor onder andere de huid en de gewrichten. Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar dit is niet altijd voldoende. Het is dan ook mogelijk om supplementen te nemen om de hoeveelheid collageen in je lichaam toe te laten nemen dit kan helpen tegen gewrichtsklachten, maar ook tegen huidklachten. Het gebruik van collageen supplementen is zeer gebruikelijk vooral bij mensen boven de 25 jaar, omdat de aanmaak van collageen door het lichaam vanaf deze leeftijd af begint te nemen.

Collageen is een van de meest onderzochte supplementen

Er is in de loop der jaren zeer veel onderzoek verricht omtrent het gebruik van collageen supplementen. Er is vrijwel niets bekend over negatieve effecten van dit type eiwit supplementen. Hierbij dient natuurlijk wel in acht genomen te worden dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschreden moet worden. De meeste voorkomende reden voor mensen om te kiezen voor collageen supplementen, is voor huidaandoeningen en problemen met gewrichten. Collageen kan bijvoorbeeld helpen bij de behandeling van eczeem. Het beste type collageen is collageen hydrolysaat. Een verkooppunt hiervan in Nederland is Niche4Health.De reden dat dit als de beste vorm wordt beschouwd, is omdat dit type zeer snel door het lichaam in wordt genomen en zeer efficiënte aminozuren bevat waar het lichaam vaak goed op reageert.

Er zijn tal van redenen om dagelijks gebruik te maken van collageen supplementen

Een collageen supplement heeft niet alleen een positieve werking op het herstel van de huid, maar heeft nog meer goede effecten. Er is bijvoorbeeld een direct verband tussen collageen en de gezondheid van de darmwand. Collageen kan helpen bij een lekkende darm en de darmwand herstellen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld brandend maagzuur, wat vaak veel ongemakken kan geven. Een andere reden voor het gebruik van collageen die vooral voor veel vrouwen geliefd is, is het positieve effect dat collageen heeft op de groei en de gesteldheid van het haar en de nagels. Voor supplementen wordt vooral dierlijk collageen gebruikt, maar ook plant collageen komt regelmatig voor. De meest voorkomende soorten voor cosmetische producten zijn rundercollageen en viscollageen.