Zo ga je bewust om met voeding

Bewust omgaan voeding

Gezondheid is erg belangrijk. Door gezond te eten bouw je een goed afweersysteem op, waardoor de kans op ziek worden kleiner wordt. Daarnaast krijg je door gezond te eten voldoende voedingsstoffen als vitaminen en mineralen binnen. Helaas is het binnenkrijgen van gezonde voeding voor veel mensen een probleem. Gezond eten is duur denkt men. Het is niet voor niets dat er veel overgewicht voorkomt in de wereld. Hoe kan je overgewicht tegen gaan?

Bijhouden van je voedingen

Om gezond te kunnen eten, is het belangrijk dat je weet wat je eet. Vaak zijn we gehaast, waardoor eten er nog wel eens bij in schiet. We kiezen dan voor de makkelijke snelle hap, welke vrijwel nooit gezond zijn. We moeten bewuster omgaan met ons eten. Een van de manieren is door een eetdagboek bij te houden. Alles wat je eet en drinkt kan je bijhouden in een invulboekje, waardoor je inzichtelijk hebt wat je op een dag allemaal naar binnen werkt. Door dit op te schrijven, zie je letterlijk wat er allemaal via je mond naar binnen gaat. Je wordt daardoor bewuster van je eetpatroon en je kan makkelijk maaltijden of tussendoortjes vervangen voor iets gezonds.

Ga niet minder eten

Wanneer mensen willen afvallen, willen ze minder eten. Helaas is dat een van de slechtste dingen die je kan doen. Wanneer je langere tijd te weinig voedingsstoffen binnen krijgt, gaat je lijf alles opslaan in plaats van verbruiken. Je bereikt uiteindelijk het tegenovergestelde. Vaak blijkt dat je juist meer moet eten. Uiteraard is het wel belangrijk om te kijken naar wat je eet. Je kan bijvoorbeeld prima een extra salade als tussendoortje nemen. Een extra zak chips is daarentegen uiteraard niet te bedoeling. Je moet een voedingspatroon zien te vinden waar je je goed bij voelt en wat je vol kan houden. Een dieet geeft misschien snel resultaat, maar zodra je ermee stopt zitten de kilo’s er zo weer aan. Door een voedingspatroon te vinden waar je je goed bij voelt, kan je dit veel langer volhouden. Je valt geleidelijk af en de kilo’s zullen er niet zo snel meer bij aan komen.