Snel afvallen met deze 10 tips

Snel afvallen met deze 10 tips

Deze afvallen tips zijn het lezen zeker waard als je het beu bent je lichaam te verbergen en niet gelijk op een streng dieet wil. Je weet heus wel dat je moet afvallen. En je wilt het ook wel, maar je hebt altijd redenen om niet aan een langdurig dieet te beginnen. Als dat voor ook voor jou geldt raden we je zeker aan om deze 10 tips te door te nemen. Ze zijn simpel, makkelijk toe te passen en de effecten zijn zeker niet verwaarloosbaar.

  1. Drink minstens 8 tot 10 glazen water per dag. Het helpt je nieren bij het verwijderen van schadelijke stoffen en je lever bij de verwerking van vetten. Drink geen frisdrank of fruitsap, dat scheelt bij veel mensen al heel erg veel calorieën!
  2. Eet liever 4 of 5 keer per dag wat minder dan 2 of 3 keer een grotere hoeveelheid. Een mogelijkheid is: ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner, tussendoortje. Eet bijvoorbeeld tijdens je ontbijt en lunch een boterham minder en eet die vervolgens als tussendoortje.
  3. Eet twee keer per week vis, waarvan één keer vette vis. Vette vis bevat omega-3-vetzuren. En die verhogen je stofwisseling en hoeveelheid energie. Goede vette vis is: haring, forel, poon, zalm en sardines. Paling en makreel zijn ook vet maar bevatten ook veel verzadigd vet, daarom hebben zij niet de voorkeur.
  4. Gebruik magere zuivelproducten zoals magere melk, 20+ kaas, magere yoghurt en bv cottage cheese. Ze leveren veel goede eiwitten die de honger onderdrukken en nodig zijn voor de opbouw van spiermassa.
  5. Eet voldoende groenten, bonen en fruit. Ze bevatten veel goede koolhydraten en helpen bij het stillen van het hongergevoel.
  6. Kies waar mogelijk voor volkoren producten zoals rijst, pasta en brood. Ze zitten bomvol vezels, geven je (voor langere tijd) een voldaan gevoel.
  7. Drink geen grote hoeveelheden alcohol. Je stofwisseling gaat er langzamer van werken waardoor vet de kans krijgt zich op je lichaam te huisvesten. Een avondje doorzakken en vervolgens een flinke vette hap scoren is dus dubbel zo slecht!
  8. Laat toetjes met veel vet en/of suiker links liggen. Kies voor fruit of magere yoghurt of een combinatie als dessert.
  9. Probeer 2 tot 3 uur voor je gaat slapen niet meer te eten. Zo geef je je lichaam de kans je laatste maaltijd zo ver mogelijk te verwerken
  10. Eet geen voedsel dat rijk is aan verzadigde vetten. Denk hierbij aan: vleesproducten, kaas, roomboter, slagroom, bak-, braad- en frituurvet, kokosnoot, koffie-creamer, chocolade, koek en gebak, chips en zoutjes.De voordelen die je kunt ervaren door het volgen van deze tips zijn: afvallen, verbetering van je bloeddruk, een verbeterde stoelgang en minder kans op hart hart -en vaatziekten. En dan kun je nog de psychische gevolgen ervaren: een goed gevoel omdat je bent afgevallen, meer conditie hebt en er beter uitziet (subjectief!).

Bovenstaande tips zijn simpel in de praktijk te brengen en als je er elke dag nog wat beweging aan toevoegt kom je al een heel eind.

Geef een antwoord