6 gezonde vissoorten

6 gezonde vissoorten

Eet je minder dan twee keer per week een stukje vis? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen, want het eten van vis is erg goed voor je gezondheid. Ben je een visliefhebber en eet je het regelmatig? De kans op hart- en vaatzieken wordt daarmee aanzienlijk minder. Ook verlaagt vis je cholesterol, zorgt het voor een stralende huid en krijg je glanzende haren. Wij hebben 6 gezonde vissoorten op een rij gezet.

Tonijn

De tonijn is een gezond vissoort die rijk is aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Dit populaire visje behoort tot de matige vette vis. Ook bevat de tonijn gezonde vetten die goed zijn voor je hart- en bloedvaten. En is het cholesterolverlagend.


Zalm

De zalm is supergezond! Dat komt door dat het rijk is aan eiwitten, proteïne en ijzer. Dit roze visje kun je dan zeker op het weekmenu zetten. Je hebt zalm uit blik, gerookte zalm en zalmmootjes. Deze vette vis is er in alle soorten en maten.


Makreel

Een vette vis als makreel is goed voor het lichaam en de geest. Ook is de makreel zeer rijk aan vitaminen, omega-3-vetzuren, proteïne en magnesium. Deze mag zeker niet ontbreken op het menu.


Sardine

De sardines zijn gezond, lekker en spotgoedkoop. Deze visjes zijn niet de grootste, maar ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Je kunt dit lekkere visje op vele manieren bereiden.


Haring

De haring is rijk aan voedingsstoffen. De eiwitten die in deze vis zitten zijn van hoge kwaliteit en hebben een gunstig effect op onze spieren, organen, ons zenuwstelsel en de samenstelling van ons bloed.

“Haring in het land, dokter aan de kant”


Oesters

De een is er gek op en de andere helemaal niet. Waarom is een oester zo gezond? Dit kleine weekdiertje bevat een hoog zinkgehalte en is bovendien rijk aan magnesium en vitamines! Een aanrader om zo nu en dan op het menu te zetten.

Geef een antwoord