De dag krachtig beginnen

De dag krachtig beginnen

Iedere dag zou je moeten starten met een krachtig ontbijt. Niet alleen omdat ontbijten gewoon ontzettend lekker is, maar ook omdat dit de belangrijkste maaltijd van de dag is. Waarom? Terwijl je ligt te slapen verbrand je nog steeds calorieën, maar gaat je stofwisseling wel op een laag pitje. Om je stofwisseling weer te versnellen, heb je voedingstoffen nodig. Door de dag te starten met een heerlijk ontbijt krijg je meer energie, wordt je concentratie beter en krijg je een goed gevoel.

Wil jij een paar kilo’s kwijt, een fitter lichaam of gewoon gezonder leven dan is de oplossing simpel; zorg voor voldoende beweging en een gezond eetpatroon. Een goed ontbijt is een belangrijk onderdeel hierbij.  Sla deze maaltijd dan ook nooit over. Kies voor biologisch en puur en probeer onnodige vetten en suikers te vermijden. Veel mensen denken dat een gezond ontbijt veel tijd kost, daarom hebben wij wat snelle, maar vooral lekkere tips:

Muesli, yogurth en fruit

Een snel en makkelijk ontbijt is natuurlijk muesli (wel biologisch) met yogurth en fruit. Een heerlijke combinatie waar je een goed en gevuld gevoel van krijgt. Vol vezels, gezonde eiwitten en natuurlijk boordevol vitamines.  Je kan hier natuurlijk ook heerlijke superfoods bij doen, zoals Goiji bessen of lijnzaad.

Green Smoothies

We zien het steeds vaker: de green smoothie. Het is vaak een combinatie van heerlijke groenten en fruit. De combinatie met superfood en kruiden is hierbij heerlijk.  Spinazie, boerenkool, rucolla, avocado, komkommer, mango, bessen, aarbei, lijnzaad, chiazaden je kan het zo gek niet bedenken of het kan.  Probeer gekke combinaties en ontdek heerlijke smaaksensaties.

Volkoren brood

Heb je liever brood in de ochtend, kies dan altijd voor volkoren. Gebruik mager beleg, zoals kipfilet, huttenkase, smeerkaas met komkommer of een heerlijk gekookt eitje. Veel mensen ervaren brood als slecht. Dit is absoluut onzin. Volkoren brood zit vol goede voedingstoffen die wij allemaal nodig hebben. Wit brood, bolletjes, croissantjes en dergelijke kun je beter vermijden.

Overnight oats

Overnight oats klinkt erg bijzonder, maar is eigenlijk gewoon havermout dat je een avond van te voren klaarmaakt. Je kunt dit combineren met fruit, noten en kruiden. Probeer de heerlijke combinatie van cacao en cocos of appel met kaneel. Je kunt eindeloos variëren

Geef een antwoord