Waarom granaatappel gezond is

Waarom granaatappel gezond is

Hoewel we natuurlijk graag aan onszelf werken aan de buitenkant, is het ook belangrijk de binnenkant goed in de gaten te houden. Gezonde voeding zorgt niet alleen voor een gezond lichaam, maar zorgt er ook voor dat je er van buiten prachtig uitziet. Naast alle superfoods hebben we nu iets nieuws ontdekt waar we ons misschien eens wat vaker aan moeten wagen: de granaatappel. Waarom? Lees het hier.

Ze zijn verschrikkelijk gezond

Een granaatappel kun je eigenlijk zien als een granaat aan goede stofjes. Ze bevatten vezels, proteïnes, vitamine C en K, foliumzuur en kalium. En dat allemaal in die kleine, zoete pitjes. Bijzonder toch?

Ze helpen tegen ontstekingen

Door de hoge dosis antioxidanten werken granaatappels goed tegen ontstekingen in het lichaam. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat je ziek wordt, maar helpt ook goed tegen ontstekingen onder de huid (jup, we hebben het natuurlijk over acne).

Goed tegen een hoge bloeddruk

Last van een hoge bloeddruk door je stressvolle baan? Dan kunnen granaatappelpitjes wel eens je redding zijn. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen met een hoge bloeddruk een langere bloeddruk kregen nadat zij twee weken achter elkaar dagelijks een glaasje granaatappelsap hadden gedronken. Cool!

Voorkomt hartklachten

Je bent er als jonge vrouw misschien nog niet heel druk mee bezig, maar hartklachten komen helaas soms ook al eens voor op jonge leeftijd. Daarbij heeft je manier van leven nu natuurlijk ook veel invloed op het welzijn van je hart over een aantal jaar. Zoals je kunt raden is granaatappel(sap) ook fantastisch om hartklachten te ontwijken. Misschien straks toch even een pakje sap gaan halen..

Het heeft invloed op kankercellen

Onderzoek heeft uitgewezen dat het drinken van granaatappelsap het delen van de kankercellen kan vertragen. Bizar hoe zulke kleine pitjes toch zo’n grote invloed op ons lijf kunnen hebben..

Geef een antwoord